Albatros Palace Egipt

Un hotel super!!


In primul rand as dori sa va dau un sfat, inainte de a discuta despre Albatros Palace. Aveti mare grija ce hotel alegeti cand plecati in Egipt: singurele criterii demne de luat in seama la alegere sunt: review-urile de pe site-urile romanesti (precum acesta) si straine (macar tripadvisor) si pretul sejurului. Am avut ocazia sa fac mai multe excursii optionale din Hurghada si am vizitat rapid multe din hotelurile oferite de agentiile romanesti pe timpul cat autocarul strangea turistii de la hotelurile respective. Va spun sincer, unele dintre ele, categorisite de agentiile romanesti precum le transmit cei din Egipt, la 4 sau chiar 5 stele, erau niste ”bombe”, care nu aveau, dupa standarde romanesti nici 2 stele (Panorama Bungalows, King Tut, Magawish etc. ).
Daca vreti sa stati intr-un hotel foarte bun in egipt alegeti Albatros Palace, Steigenberger sau, poate, Mamlouk. Atat in Hurghada. Nu discut despre Safaga sau alte localitati mai indepartate, unde nu am fost.
Acum despre hotel:
Cazarea: am pus in pasaport 20 dolari si am primit, dupa ce am refuzat 2 camere, una superba, la etajul 1 din 2 cu vedere catre piscina. Camera, efectiv, nu este una de 5 stele europene, ci mai degraba de 3, 4, sa zicem, insa este foarte curata, are un pat enorm, tv lcd, balcon, cosmetice oferite continuu la baie, seif, insa nu va ganditi la halat de baie, papuci si alte chestii de genul asta. Insa este buna sicameristul face curat zilnic. Din 3 in 3 zile i-am mai lasat si lui cate 1-2 dolari bacsis. Cazarea decurge rapid, lejer, daca puneti ceva in pasaport puteti sa va alegeti camera dorita, in fond daca primiti o camera cu vedere pe partea opusa piscinei este cam urat: pe o parte e un teren viran cu un hotel in constructie, iar pe alta, un alt hotel din lantul Albatros (Beach, mult mai slabut decat Palace).
Mancarea: e un subiect discutabil, mie, personal mi s-a parut excelenta, insa am auzit si pareri ale unor oameni care nu prea s-au impacat cu ea. Pt. orice eventualitate, luati-va de acasa medicamente contra diareei. Exista 6 restaurante, in regim bufet suedez, in care, cel putin la cina sunt servite zeci, daca nu peste 100 de feluri de mancare specifice restaurantului respectiv (mediteranean, italian, marocan, chinezesc, german si mexican). Bauturile oferite in sistemul allinc sunt bere, vin (ambele foarte bune), toate sucurile din gama Coca Cola, originale, whiskey JW, gin, ouzo, coniac, de asemenea foarte bune. Bauturile si mancaarea, dpdv personal, au fost excelente.
Piscina si plaja: piscina este cea mai mare pe care am vazut-o in viata mea sau pe care mi-am inchipuit-o. Este enorma, cu pool bar, insulite, jacuzzi-uri etc. Este o piscina de 7 stele, nu de 5. Fabuloasa. Plaja este mai linistita, cu bar propriu, restaurant, nimic special, totul este ok, insa intrarea in mare se face mult prea lin, astfel incat trebuie sa mergi pe un ponton ca sa intri direct la apa mai adanca. la capatul pontonului se afla caativa recifi de coral super, astfel incat puteti face snorkeling direct de la hotel. Sejlongurile sunt foarte bune, din lemn, cu saltele groase, foarte confortabile, nu o sa va doara spatele de3 la statul pe ele. La piscina trebuie sa va treziti mai devreme ca sa ocupati locuri (pe la 6. 30-7. 30), insa la plaja gasiti la orice ora. La piscina sunt f multi copii galagiosi, in special cei ai rusilor, care nu stiu sa vorbeasca, doar sa urle... niste ciudati.
Suveniruri. Nu mergeti in Hurghada, este jalnic. Daca vreti sa luati cate ceva, cereti un taxi de la receptie (au serviciu de taxi privat al hotelului) care sa va duca la Senzo Mall si Cleopatra bazar (costa 8 euro dus intors). gasiti acolo totul la preturi fixe, mai ieftin decat ati putea negocia vreodata cu acei comercianti din hotel sau din magazinele din oras.
Altele:
- in hotel nimeni nu va cere bacsis pt. nimic, daca vreti puteti sa puneti la barurile de unde va luati bauturi sau mancare, in casutele cu tips pe ele, cate ceva (cate 1-2 dolari, sau euro) ;
- nu cumparati nimic din magazinele de la hotel, sunt foarte, foarte scumpe. Tot ce gasiti acolo gasiti la preturi de 3-5 ori mai ieftine la Cleopatra Bazar sau la aeroport;
- totul in complex este foarte curat si bine intretinut;
- majoritatea turistilor sunt rusi si germani, insa nu au existat niciun fel de probleme cu ”vestitii rusi pusi pe baut”
- la ora 23 se incheie orice activitate in aer liber astfel incat toti se pot odihni
- in fiecare seara sunt concerte, dansuri muzica live etc
- lobbyul hotelului si zona de cafenele sunt superbe, specifice unui adevarat hotel de 5 stele.
Daca vreti un hotel foarte bun, nu ieftin, insa cu servicii adevarate de 5 stele, unul dintre hotelurile Hurghadei de acest tip este Albatros Palace. Cu siguranta se afla intr-un top 5 al hotelurilor din Hurghada.

Rowa Dany Sinaia

Weekend la spa


Am fost in noiembrie (unul foarte cald, de altfel, la Cota 1400 erau 25 grade) la Rowa Dany, in special pentru relaxare si SPA. Review-urile scrise de ceilalti prieteni ai site-ului m-au convins si nu am regretat.
Hotelul este unul Corect. Adica te duci la unul de 4 stele si te astepti la servicii in consecinta. Cu o exceptie si incep cu ea pt. ca este singurul punct negativ: micul dejun: jalnic pana si pentru un hotel de 2 stele: varietate mica de mancare, iaurturi la vrac, oua ochiuri reci (daca aveai noroc sa la mai gasesti), niciun fel de croissante, cafea la cerere chestii de-astea penibile pt. un hotel atat de ok din toate punctele de vedere. Un sfat pt. stafful de acolo: schimbati asta pt. ca e pacat de restul muncii voastre.
Celelalte aspecte sunt insa foarte pozitive:
- camere frumos amenajate, cu gust, in culori calde (tv lcd, baie cu cada, temperatura reglabila din interior, halate de baie, papuci... tot ceea ce intalnesti la un hotel de 4 stele din Europa)
- centrul SPA micut dar elegant, cu sauna umeda, jacuzzi mare, piscina, masaj (costa 50 ron sedinta si se platea separat), daca voiai te puteai si bronza la solar, erau si cateva aparate de finess, sezlonguri moi si confortabile. In general, am petrecut acolo cateva ore foarte placute si foarte relaxante.
- restaurantul hotelului este si sala unde se serveste micul dejun, este cochet si frumos amenajat, insa dupa dezamagirea ci micul dejun nu am mai incercat niciun fel de serviciu de masa de la hotel.
- exista parcare subterana gratuita, internet gratis WiFi, un lobby unde se poate fuma si bea ceva intr-o atmosfera placuta, sali de conferinta etc.
- stafful este foarte receptiv si amabil, niciun fel de problema.
Pe site-ul hotelului sunt cateva oferte bune: cea aleasa de mine pt. weekend a costat 560 de ron si a inculs cazare cu mic dejun, acces la SPA, 2 ore de masaj, sampanie in camera si cam atat parca. O oferta care se merita.
Ca si concluzie va recomand sa petreceti aici macar un weekend in care sa va relaxati la SPA, loc pe care il conider punctul lor forte. Nu este ceva senzational (am vazut si mai bune) insa este frumos si placut sa petreci cateva ore acolo.

Delphin Botanik Antalya

Botanik, un resort bun, pe alocuri chiar foarte bun


Nu a fost chiar dragoste la prima vedere... ba chiar am fost tare dezamagiti cand am intrat: lobbyul minuscul si foarte aglomerat, apoi dezastrul numit plaja au contribuit la crearea unei impresii tare proaste. Apoi insa, zi de zi, Delphinul a inceput sa ne trateze din ce in ce mai bine astfel incat, in final, ne-a parut tare rau ca am plecat de la el.
Dar sa o luam pe rand:
Drumul - dureaza 1,5 ore cu avionul, 30 de minute vama si bagajele, apoi 1,5 ore drumul cu autocarul pana la hotel. In 3,5 ore esti la Botanik daca pleci din Bucuresti, cu avionul. Drumul de la aeroport pana la hotel e facut lejer in 1,5 ore, poate maxim doua ore daca se face un popas mai mare, de obicei se sta cam 10 minute pe la mijlocul drumului.
Hotelul in general - are mai multe corpuri, cu nume de flori. Toate sunt cam la fel, insa numai unele au vedere partiala la mare (de ex Rose, unde am stat avea). Nu va recomand corpul de cladire de deasupra restaurantului, este mereu fum de la gratare, galagie, in niciun caz sa nu stati acolo. Lobbyul hotelului este micut, cu o mobila frumoasa si e chiar placut daca nu e aglomerat. La sosire am pus 10 dolari in pasaport, ceea ce va si recomand ca sa primiti o camera buna din ceea ce au disponibil. Exista si un reprezentant al agentiei de turism care vine in fiecare zi in hotel si stie limba romana, orice problema o rezolvati cu el. Il cheama Oleg parca.
Gradina - da, hotelul este in mijlocul unei gradini botanice, cu mii de plante catalogate, ingrijite, superbe. Evident ca nu poti sa iti pui sezlongul sub plantele respective - acestea necesita o ingrijire speciala, dar creeaza o atmosfera foarte frumoasa, plantele sunt superbe. Nu aam vazut niciodata un arbore de ficus atat de mare, sau cactusi atat de dezvoltati, unii imensi. Este punctul forte al resortului. Fie si numai pt gradina merita sa veniti.
Camerele - am stat in corpul Rose, am avut vedere partiala la mare. In camera gasesti> sampon, sapun lichid etc... tot tacamul, inclusiv periuta de dinti, pasta, aparat de barbierit, papuci de unica folosinta si halate de baie. Toate foarte bune. Minibarul este umplut mereu, are bere, suc, apa, sampanie etc... si e gratis. Exista un tv LCD cu Pro tv intl si tvr intl, la sosire am mai primit si fructe, alune, smochine si tot felul de bunatati...
Mancarea si bautura. La superlativ. Nu am crezut ca se poate gati atat de mult si atat de bine. De la peste, mancare chinezeasca, miel, oaie, tot ce va puteti imagina. Este un restaurant mare, cu bufet suedez (bauturile se aduc de chelneri la mese) si o zona de restaurante a la carte, cu o servire impecabila. Pentru a rezerva o masa acolo, exista unul dintre cele mai cretine sisteme puse la punct de managerii de la hotel - trebuie sa stai la coada incepand cu ora 9 dimineata la un aparat, timp de aproape 30-40 de minute... prin telefon nu functioneaza sistemul. Cine s-o fi gandit la asta, nu stiu!! Am avut noroc cu un baiat de la PR-ul hotelului care ne-a gasit si ne-a intrebat despre conditii, i-am relatat despre sistemul prost de rezervare si ne-a notat zilele cand am vrut sa mergem in agenda lui si a rezervat el pt noi. Seara la rest a la carte exissta muzica live, se danseaza, e foarte frumos. Iar servirea si mancarea, ireprosabila. mai exista si alte locuri de unde se poate manca, pe langa piscina de activitati... Interesant este ca, pe langa baurile obisnuite, se serveste sampanie gratis in multe locuri din resort (bineinteles ca am vazut cocalari mancand la micul dejun omleta si band sampanie, ufff, Doamne... si, da, erau romani, daca intrebati). Mai exista Vitamin bar cu sucuri fresh tot gratis. Mancarea si bautura sunt la nivel foarte inalt. Calitate excelenta a vinului, in special a celui rosu, berile sunt la sticla, freshuri si sampanie gratis ce sa spun... no comment.
Piscine - sunt vreo 4, una de activitati, una de copii si 2 de relaxare. cea mai buna era cea de langa mare, putin incalzita, langa ea era un bar cu de toate, draguta. Mai era una de relaxare langa restaurant, insa numai de relaxare nu era, cand pe langa ea se vanturau non stop oamenii la masa... Existau ingrijitori pe langa aceste piscine de relazare care atentionau lumea sa nu faca galagie, sa nu sara in apa etc... Multi nu inteleg aceste concepte, mai ales rusii. Isi aduc copiii la piscinele astea si ii lasa sa urle pe acolo, cand piscina pt copii este la numai cativa metrii, putina educatie nu strica. Pe la piscina treceau angajati ai hotelului cu prosoape parfurmate, tinute la gheata pe care le dadeau oamenilor pt racorire si cu morcovi la gheata, mi-a placut lucrul asta.
Plaja - cel mai trist aspect de la Botanik. Jalnica, dezastru (pentru un hotel de 5 stele) plina de bolovani mari cat un ou de strut, atat pe mal cat si in apa. Este un ponton acolo, pe care daca sari evident ca nu mai dai de bolovani, dar e incomod. Nu vezi pic de nisip, desi in stanga se afla un hotel mult mai mic si mai amarat care are plaja cu nisip foarte frumos. Nu pot sa inteleg de ce un hotel atat de bun in rest ignora acest aspect. Mare, mare pacat. Mai este si o copertina anti soare sub care sunt ingramadite sezlongurile, care creeaza un aspect ingramadit si "de duzina" a zonei. Deci, nu va bazati pe plaja, practic nu exista.
Baruri si terase. - Cel mai frumos este faptul ca seara, pe ponton se amenajeaza un bar, unde se poate sta si bea cate ceva intr-o atmosfera frumoasta, in care mai canta live si un saxofonist. Foarte dragut. Mai exista un bar, parca Secret Garden, tot cu muzica live, de relaxare si traditionala turceasca. Acestea au fost locurile mele favorite. Mai exista un amfiteatru cu spectacole seara, se organizeaza tot felul de serate speciale, cafenea in aer liber unde servesc si freshuri. De asemenea, seara, la piscina (si o singura data si pe ponton) se oragnizeaza narghila Bar, gratis, cu muzica orientala.
Turistii -- rusi, germani, turci si romani, acesta este top 4. Despre rusii, stiti bine, fara sa generalizez, destul de needucati, in special copiii lor. Dar nu au fost probleme, in general, cu turistii...
Alte aspecte:
- in general, din pacate, resortul are un aspect de gradinita sau cresa, fara pic de eleganta, in care la fiecare colt apare cate un copil urland sau strigand la cineva (mai ales in ruseste). Este derajant. Macar la restaurantele a la carte nu ar trebui permis accesul minorilor. Sunt foarte multi copii in resort, prea multi, parca restul turistilor sunt tolerati uneori. Unii dintre ei au de-abia cateva luni, ce or cauta aici, nu stiu!
- nu exista zone mai "elegante", mai "fancy", daca reusesc sa ma fac inteles. chiar deloc aproape, in afara de lobby, care insa e cam mic si nu ofera o atmosfera prea degajata...
- exista muzica live pretudindeni...
In final, recomand clar Delphin Botanik, e un hotel serios, bun, cu un personal si servicii de 5 stele. Daca reusesti sa treci peste punctele negative, poti petrece un sejur foarte frumos aici.

Premiere le Reve Egipt

Splendoare la Marea Rosie


Am stat la acest hotel o jumatate din sejurul din Egipt, cealalta fiind la Steigenberger, pentru care o sa scriu un review separat si chiar am sa incerc sa le compar, intrucat sunt destul de asemanatoare, din toate punctele de vedere.
Fara doar si poate serviciile oferite de Premier le Reve sunt fabuloase, cazarea de asemenea, de fapt este destul de greu sa ii gasesti ceva de reprosat. Chiar am cautat la un moment dat sa ii caut nod in papura, sa pot spune ca e ceva rau: sincer nu am gasit. Profesionalismul tuturor angajatilor din hotel este ceea ce il face remarcat printre restul hotelurilor de lux din zona. Multii clienti englezi si germani de la hotel cu care am discutat il considera si ei ca fiind extraordinar, comparabil cu marile lanturi hoteliere din Caraibe.
Hotelul in sine nu este foarte mare, se afla in Sahl Haseesh, si are o arhitectura clasica, nu neaparat orientala, insa foarte elegant. Lobbyul este superb, luxuriant, luminat foarte frumos, in special seara si creand o atmosfera romantica si discreta. Important de remarcat este ca accesul copiilor mici la hotel nu este permis, ceea ce este un punct forte pentru cei ce constientizeaza ce inseamna o vacanta linistita pentru tine, nu pentru copii.
Camerele sunt de 5 stele intr-adevar - foarte mari si decorate elegant, cu baie cu dus si cada, halate, papuci, cosmetice de tot felul de foarte buna calitate. Sunt mai multe categorii de camere, dar cele "moderate" sunt mega suficiente si va pot spune ca sunt comparabile (daca nu mai bune) cu orice hotel serios de 5 stele din Europa de Vest.
Mancarea - foarte buna si variata, insa ceea ce este remarcabil este modul de prezentare si servire: ma repet - tipic pentru un restaurant de lux din Europa (ma refer la cele a la carte), hrana este gatita foarte bine, se foloseste apa plata la gatit pentru a nu crea probleme intestinale clientilor mai sensibili. Sunt mai multe restaurante a la carte la care ai acces gratis: italian, chinezesc si Sea food. Ce sa spun? Mesele sunt aranjate cu trandafiri, ai un chelner care are in responsabilitate numai 1-2 mese, astfel incat serviciul este de nota 10, sincer, pentru orice pretentios.
Plaja si piscina. Este si o piscina cu apa sarata si una cu apa dulce. Serviciul la sezlong foarte prompt, dar ce este super este plaja, cu baldachine si sezlonguri foarte frumoase, intime, cu perdele albe... - superb.
Distractie. - in fiecare seara se canta live foarte frumos, insa altceva nu exista. Pentru mine a fost perfect, insasi servirea mesei, degajat, intr-o atmosfera de vis, inconjurat de acorduri de muzica live si beneficiind de o calitate foarte buna a meniului si a servicii, a fost suficient. Internet wifi este gratis peste tot. Dupa masa ne retrageam in cafenele unde savuram un cognac sau campari, acompaniat de un trabuc de calitate. Relaxant.
Ca si comparatie cu Steigenberger, Premier le Reve este mult mai mic, nu are atatea posibilitati de distractie, insa este interesant faptul ca este permis accesul numai adultilor, ceea ce face improbabila atmosfera de urlete si zbierete la piscina etc... Pur si simplu nu este un hotel pt. copii, ci pentru adulti. La Steigenberger nu exista aceasta politica, insa nici el nu as spune ca este un hotel pentru copii mici, s-ar plictisi clar la ambele.
Ca trasaturi comune sunt:
- ambele sunt resorturi luxoase, de 5 stele clare, foarte scumpe daca nu mergeti cu AllInculsive
- personalul este foarte bine pregatit, iar servirea la restaurantele a la carte este in conformitate cu un standardele inalte ale acestora
- plaja este frumoasa si se poate face snorkeling direct de pe ea (mai bun la Premeier), insa recomand din toata inima sa cumparati excursii specializate pt asta.
In incheiere recomand clar hotelul ca fiind unul de 5 stele curate, luxos si elegant, insa, daca ar fi sa aleg intre el si Steigenberger, parca m-as duce din nou la ultimul... o sa il prezint si pe cel nemtesc intr-un review separat, pentru a evidentia diferentele si asemanarile. Pot spune ca ambele hoteluri m-au impresionat foarte mult - sunt exponenente de valoare ale top-classului turismului egiptean, dupa spusele tuturor clar printre cele mai bune de pe tarmul Marii Rosii.

Steigenberger al dau Beach Egipt

Impresionant resort. Top Class in Egipt


Un hotel excelent situat pe malul Marii Rosii este acest Steigenberger Beach iar totul la el este Top Class, cu influente germane. Ceea ce gasiti la 5 stele in Germania gasiti si aici, cu siguranta, incepand de la servicii si terminand cu bautura si corectitudinea nemteasca.
Amplasarea hotelului - este aproape de aeroport, cam 10-15 minute cu autocarul, pe Bulevardul principal din Hurghada, foarte bine pozitionat pt cine vrea sa iasa, eu nu am facut-o decat pentru 1 ora la magazinul de vis-a-vis, Cleopatra, care are preturi fixe si de unde puteti lua fara grija de a fi jecmaniti suveniruri. resortul, in ansamblu, este imens, iar deplasarea prin curte se poate asigura si cu ajutorul unor masinute de golf. Hotelul are si un teren de golf foarte dragut, unde poti juca daca ai allinclusive sau poti lua lectii gratis. Are o piscina foarte mare, una cu apa sarata si o plaja foarte lunga si lata. Hotelul are cateva iahturi cu care organizeaza excursii de scufundari si snorkeling la preturi mult mai bune decat cele de la agentiile cu care veniti.
Lobbyul hotelului este grandios, enorm, numai marmura, flancat de 2 cafenele superbe, una deschisa 24 din 24, cu bauturi fine si cafele aidoma, toate incluse in sistemul AllInc.
Camerele sunt foarte mari, baile la fel, cu dus, cada, halate, papuci de unica folosinta, minibar. Curatenie zilnica exemplara (lasat putin bacsis), zilnic refill la bautura. Foarte mare si frumos este balconul, cu vedere partiala la mare si piscina (90% din camere sunt cu aceasta vederel), practic este mare cat o camera de hotel obisnuit, cu fotolii si masa... super. Am gasiit flori, dulciuri, ba chiar am primit pe parcursul sedeii si un tort in camera de la manager... Pur si simplu superb.
Plaja si piscinele. Nu sunt probleme de a gasi sezlonguri libere, servirea e la sezlong, foarte buna, dar te poti duce si singuri la barurile de pe plaja si de la piscina, unde se serveste de altfel si masa de pranz... Este un sistem mai ciudatel pt allinc - nu exista o bratara, ci atunci cand comanzi ceva, ti se cere numarul camerei, il verifica in sistemul lor si ti se elibereaza bon cu valoarea 0, pe care il semnezi. ca paranteza, este uimitor cu TOTUL este fiscalizat (ce inseamna nemtii!). La plaja, nisip fin, beach boys care iti aduc prosoapele, iti deschid si aranjeaza umbrela, sezlongurile sunt din lemn, cu saltele moi si comfortabile. Exista un ponton lung, unde sunt ancorate si iahturile. Clientii allinc au gratis hidrobicilete, windsurf, canoe de la centru de inchirieri de pe plaja, unde mai puteti lua si alte chestii tipice de distratie pe plaja.
Restaurante. Sunt 2 a la carte (Alexander-francez si Tanga libanez) si unul mare cu bufet suederz. cele a la carte sunt pe malul marii, mai ales Alexander este superb... iei masa pe malul marii, cu o servire excelenta si o muzica pe masura - te simti extraordinar de bine. Lume buna, muzica in surdina, lumanari aprinse pe mese... atmosfera de vis... Meniurile sunt foarte diverse, poti alege dintr-o varietete mare de bucatarie araba sau mediteraneeana, toate in AllInc. Mai sunt si alte lucruri pentru cumparat separat (vinuri, alte mancaruri), dar, atentie, ffff scumpe. Apropo, daca nu ai allinc, trebuie sa te pregatesti sa platesti cam 6 euro o bere Heineken, 5 euro un cognac, 20 euro un fel de mancareetc. Scump. Toate bauturile sunt imbuteliate - sucuri din gama Pepsi la cutie, vin Obelisk, bere Heineken la 330ml (toate in AllInc).
Distractii - nu prea e pt. copii, ci mai mult pt adulti hotelul. Seara se canta live, la vioara, vocal, in lobby la pian (superb), chiar si pe plaja e muzica live la flaut, harpa... Se creaza o atmosfera super relaxanta. Un copil s-ar plictisi - nu sunt tobogane sau chestii de-astea. De la hotel se pleaca in excursii de snorkeling, unele chiar de 3 ore, nu mai mult, foarte potrivite, care costa cam 15 euro de om, dar si excursii mai lungi cum ar fi cea de la Paradise Island.
Seara, in lobby lume multa si imbracata elegant (este un dresscode strict), muzica de pian... cafenele, cognac... tutun fin...(ca idee... ti se aduc chiar si scrumiere speciale pentru trabucuri atunci cand te vad ca fumezi asa ceva)
Serviciile sunt top class, de la chelneri la hamali sau receptionneri - nu exista ceva sa ceri si sa nu se rezolve (ba da, am vrut late chck out si nu au putut-veneau multi clienti, dar am putut sta pe plaja beneficiind de Allinc pana la plecare, cand am fost invitati Centrul SPA pentru a ne pregati, schimba). Apropo de SPA, arata f bine, dar e scump rau. De altfel, totul in hotel e foarte scump, am mai spus-o, chiar surprinzator, in conditiile in care am vazut multa lume cu HB sau mic dejun. Daca veniti asa, sa va pregatiti cu bani seriosi.
Hotelul este preferatul meu din Egipt, iar parerea asta e impartasita de multa lume, astfel incat va asigur ca, daca mergeti, nu veti regreta.

Arca lui Noe Sinaia

Mediocritatea la ea acasa


Arca lui noe nu este un hotel rau, ba chiar daca lasi de la tine, te poti simti binisor. oricum, nu merita cele 4 stele, la nivel european.
Este situat aproape de Manastirea Sinaia, in drumul spre Cota 1400 si are 7 nivele, cu privelisti frumoase asupra muntilor.
Camerele. Nu sunt mari, dotate cu minibar, un LCD minuscul (rar am vazut un tv lcd asa de mic), minibar cu preturi medii si 2 balcoane care dadeau catre muntii, oferind o proveliste frumoasa, nimic de zis. Baia este foarte mica, numai cu dus, iar spatiu de "manevra" inauntru este practic inexistent. Chiar nu stiu cum ar trece o persoana mai grasa de cabina dusului ca sa ajunga la vasul de toaleta. Si nu glumesc deloc. Curatenia a fost facuta zilnic, dar niciodata nu s-a completat sapunul, samponul sau celelelate cosmetice de baie. Rusinos pe un hotel de 4 stele. mai exista halate si papuci de baie, pe care le puteti folosi la spa.
Restaurantul. Arata superb, este punctul forte. Numai marmura, candelabre, mese impodobite, priveliste superba catre munti. Micul dejun este mediocru, cateva salaamuri, oua, iaurt, cafea, ceai, cremvusti si feliute de fructe. Atat. Poate ca la un astfel de hotel s-ar impune o diversitate mai mare, dar nu mureai de foame, gaseai ceva care sa iti placa. Daca alegeti sa luati masa in mod normal, platind, sa va asteptati la preturi mari spre foarte mai, zic eu nejustificate decat de amenajarea interioara a restaurantului.
SPA. Exista un astfel de centru, cu sauna umeda (functioneaza ok), piscina micuta (are o lungime cam de 7-8 m si o latime de 2-3) dar incalzita si un jacuzzi la care nu functioneaza decat modulul de incalzire a apei si cateva jeturi ffff slabe. destul de trist. Nu exista niciun sezlong de relaxare, ci numai niste scaune albe de plastic de birt comunal.
Personalul a fost destul de amabil, nu am avut ce sa le reprosez, mai putin faza cu cosmeticele de baie. Aaa, si faptul ca la plecare trimit pe cineva sa verifice camera, probabil sa nu cumva sa fugi cu lcd-ul acela nemaivazut :) penibil si nepardonabil pt. un hotel de 4 stele.
Daca as mai reveni la acest hotel? Nu. exista la banii acestia multe alte variante superioaare, cel putin in Sinaia. Asta nu inseamna ca nu puteti petrece cateva zile frumoase acolo. Doar sa nu va asteptati la ceva foarte bun si calitativ.

Smart Hotel Sinaia

Un hotel cinstit. De vizitat vara...


Este un hotel bun, fără îndoiala, însa este mult mai potrivit sa fie vizitat vara decat iarna. Acum, multe dintre punctele forte dispar - nu ai cum sa te bucuri de el pe deplin.
Ca amplasare, se găsește cam la 1 km de centrul stațiunii in apropierea Restaurantului Unguresc Casa Alex, unul pe care vi-l recomand din inima, pe strada care duce către cota 1400. Are vreo 13 camere dacă nu ma înșel si 2 apartamente. Este îngrijit si inspira confort atunci când ii treci pragul.
Camerele sunt foarte mari, curate cu balcoane, de asemenea, imense, unde se afla mese si scaune. In baie găsim cosmeticele clasice, dar nu halat sau papuci de unica folosința (păcat). Trebuie sa recunosc ca am avut o problema la sosire - lipsa căldurii din camere. S-a remediat in cele din urm (după vreo 3-4 telefoane la recepție), se pare ca devina era nepriceperea unei dintre angajatele hotelului care umblase la centrala termica. In final, nu ma pot plânge ca nu a fost cald, ba chiar a fost Foarte Cald în camere, ca si in restul incintelor din hotel. In camera sa găsește un minibar si un TV cu tub, spânzurat pe unul dintre pereți (cât de mult urăsc chestia asta!!!... este extrem de incomod!!! - puneți fraților TV-ul la nivelul ochilor oamenilor care stau în pat... și luați și voi un LCD - este ieftin). Prosoapele sunt schimbate zilnic sau la cerere, fără probleme.
Restaurantul este la parter, frumos amenajat, dă spre o terasa superbă, dar, repet trebuie sa fie vara pentru a o pune în valoare. Micul dejun a fost bun, nimic deosebit, e loc de mai bine, dar nu era cazul sa te plângi ca nu ai ce manca. Era ok, iar cafeaua de calitate.
SPA nu exista, păcat. O piscina ar fi făcut diferența dintre un hotel doar ”bun” și unul excelent.
Personalul este foarte amabil, nu am ce sa le reproșez.
Concluzionând, este un hotel la care nu as reveni decât vara - îmi închipui ca atunci când este cald, gradina de vara si raul care curge prin curte creează o atmosfera foarte frumoasa. In opinia mea, iarna, un hotel bun la munte trebuie sa aibă un centru SPA - o piscina, un jacuzzi... ceva de relaxare, iar SMART nu are asa ceva, din păcate. Este si destul de scump pentru ceea ce oferă iarna (sau mai bine zis pentru ce NU oferă - posibilități de relaxare).

Hotel Afrodita Venus

Din ce in ce mai bine!


Trebuie sa recunosc ca la inceput am avut de ales: mai ma gandisem la Iaki si Vega. Era vorba de un concediu cu un bebe mic, asadar am vrut ceva de calitate si cu cateva conditii de baza indeplinite (sa fie pe plaja, curat, elegant, cu facilitati pt copiii mici etc.). Pana la urma ne-am hotarat asupra lui pt. ca am gandit astfel: la Iaki am mai fost si mi se pare un hotel mediocru (pana la urma este net inferior hotelului Afrodita, din toate punctele de vedere), iar la Vega (desi nu am stat efectiv acolo am stat pe plaja si am vazut si camerele sale), ce sa spun... desi este un hotel foarte bun... prost nu e cine cere atatia bani pe o noapte de cazare acolo, ci cel care da...
Asadar, Afrodita, in vadita crestere de valoare fata de anul trecut. Cred ca e o noua echipa de conducere. In primul rand e printre putinele hoteluri care mi-a creat senazatia de @acasa@, care mi-a lasat impresia ca trebuie sa ma reintorc. Ce a contribuit la asta? ”Detalii” care pt mine conteaza mult: este impecabil de curat, miroase frumos (pe holuri, in restaurante, in camere pluteste mereu un iz exotic, placut), exista chelneri imbracati frumos si eleganti, cu papion la gat si care iti inspira incredere, acorda o atentie speciala copiilor... si altele.
Fata de anul trecut, piscina cu apa de mare mi s-a parut mai curata si mult mai libera. La fel si plaja - sejlonguri gratuite, nisip curat, servire buna, numai de bine.
Restaurantul este situat pe plaja, langa piscina si ofera preparate bune calitativ, atat dimineata, la micul dejun bufet suedez, cat si seara, atunci cand cina e acompaniata de muzica live cantata la lumina lunii si asistata de briza usoara care adie pe plaja... E foarte frumos. Apropo, un alt detaliu care mi-a placut mult: dimineata, pe timpul micului dejun, se canta la pian. Poate pt multi, e o ”prostie”, dar pentru mine e un indiciu de dezvoltaare turistica. La fel si chelnerii care iti ofera un pahar special atunci cand bei un vin alb, un altul cand bei unul rosu si un altul pentru apa. Detalii care fac diferenta, nu?
Nu in ultimul rand, vreau sa accentuez calitatea oamenilor care vin aici. Majoritatea au copii mici, insa nu am vazut harmalaie, dovezi de badaranie sau alte chestii similare. Fiecare isi vede de treaba lui intr-o armonie placuta. Nu e un hotel un hotel cu animatoare, cu muzica house la maxim, cu manele... ii rog mult pe cei carora aceste atribute le trezesc sentimente de dorinta, sa il evite... nu e pt ”manelisti”.
Nu e un hotel prea ieftin, nici restaurantul nu e, dar parca aici cand platesti, primesti si ceva corespunzator in schimb.
In final trebuie sa spun ceva si despre un hotel nou deschis, care imparte plaja cu H. Afrodita. Se numeste Inter si are 5 stele, este fostul h. Carmen. Arata ff bine, atat inauntru, cat si plaja si dependitele. dar cat timp am stat eu, nu am vazut mai mult de 4 turisti in tot hotelul asta. De ce? Pai, am vrut si eu sa stau inainte de inceperea sejurului meu inca 2 zile aici: am cautat o oferta si am ramas mut: 2 zile, 2 pers, mic dejun, 1900 lei. Serios??? Adica 200 euro pe zi??? Da. Si atunci sunt 2 variante:
1. managementul e slab rau (la deschiere orice hotel serios practica preturi mai mici, chiar sub cost) pentru a atrage clientii... iar ei s-au gandit sa ceara 200 de eruo pe noapte. ce gluma proasta!!
2. este construit pentru a facilita evaziunea fiscala din alte domenii ale omului de afaceri care il detine.
Nu stiu spre care sa inclin... parca spre a 2 a.

Rina Sinaia

Slab spre foarte slab


O serie de evenimente pe care nu le-am putut anticipa m-au determinat sa rezerv 3 zile la acest hotel, din pacate, pentru ca acum chiar regret lucrul respectiv. Se pare ca in perioada cand eu trebuia sa fiu la Sinaia avea loc nu stiu ce raliu, fapt pentru care toate hotelurile unde intentionam sa ma cazez si-au epuizat camerele. Doream o cazare in centru (restul strazilor erau inchise din cauza raliului si nu se putea face accesul cu auto), iar singura unitate cu camere libere era fostul hotel Sinaia, acum Rina, detinut cred eu de niste evrei care si-au pus amprenta in toate cele pe hotel, dupa cum veti vedea.
Bineinteles ca la sosire nu era deschisa poarta parcarii, stai, cauta paznicul, ala saracul de el nu putea sa o deschida, a trebuit sa cheme ajutoare, haos, pana la uram tot un bolovan a rezolvat situatia :) s-a deschis si am ajuns la hotel.
E situat in centru, dragutel in exterior, am cerut o camera superioara cu balcon, am primit si ne-am dus bagajele (singurei, caci cei 2 burtosi care cred ca aveau acest rol stateau si se uitau la trecatori...).
Camera e medie ca marime, iar toate cele cu balcon sunt cu vedere spre bulevard, izolate fonic aproape de zero, dar cu intrare cu cartela... In camera gasim o lenjerie de pat buna (asta ca sa incep cu ceva pozitiv), papuci de unica folosinta, fara halate, cateva cosmetice de baie (care dupa ce s-au terminat nu au mai fost inlocuite in veci), un micut lcd suspendat pe un perete si bineinteles, balconul. Maricel, de altfel, dar gol. Nu tu o masuta, un scaun, nimic, de parca ieseam pe el ca sa fac yoga... Oricum, desi mobilierul din camere parea nou, nimic nu se potrivea, ba era zgariat, ba nu era incastrat cum trebuie, ba scartaia... ma rog. Peretii - scorojiti si ei, nu se putea altfel.
Micul dejun nu e rau, in sensul ca poti manca cate ceva daca ti-e foame, dar in niciun caz nu vei manca ceva de calitate. Numai porcarii. Dar, aveau separat si mancare kosher, asa ca evreii pot sta linistiti... sunt in siguranta dpdv al mancarii ”regulamentare”. De altfel, pana la intrarea in restaurant au si o sala de rugaciuni pentru acestia, cu tot ce trebuie (nu am mai intalnit asa ceva niciodata pana acum la un hotel, in aeroport am mai vazut, dar la hoteluri...)
Piscina este un fel de bazin similar cu cele in care se imbaiau bunicii nostrii pe la Caciulata si Calimanesti... urat... dar urat rau! Niste scaune meschine de plastic pe margini troneaza in marea sala a baii, alaturi de 2 mingi gonflabile... Si 2 saune. Ce-i drept, functionale, dar care nu te imbiau sa le folosesti pentru ca aratau neingrijit, precum piscina. Este gratis pentru clientii hotelului, dar nu as mai intra in ea. Pentru a ajunge la piscina treci prin tot lobbyul pe langa niste mese scorojite de biliard si de fotbal de masa.
In rest... ce sa zic, nu era murdar rau, dar nici curat nu prea era, personalul neinteresat de treaba (amabil, insa) - la ora 15.00 se apucasera cameristele sa urle pe hol una la alta in fata usii mele si sa caute un ”taburet disparut”. Dupa ce le-am luat la rost un pic au tacut si si-au cerut scuze. De asta zic: nu erau chiar scorpiuţe :)
Ceva deranjant, am mai spus-o, izolarea fonica - zero aproape. Eu stateam pe la 6, iar in camera se auzea formatia de muzica care presta in restaurantul de la parter... deci, va dati seama ce izolare era!!!
Nu stiu, poate sunt si eu prea pretentios, dar chiar nu as recomanda hotelul acesta. Eu unul stiu ca nu voi mai sta la el, sub nicio forma. Cu toate astea, clienti se poat gasi, iti ofera un loc unde sa pui capul seara, "un dumicat de paine" dimineata, o baita in "bazinul bunicii" sa te relaxezi... pentru cine e de ajuns, poate incerca.

New Montana Sinaia

Un hotel bun, o experienta placuta de fiecare data


Desi am mai fost cazat aici  as dori sa va povestesc pe scurt, cum am gasit hotelul ultima data, in octombire 2013...
Nu pot spune ca e un hotel de vis, nici macar foarte bun, insa recunosc ca am pretentii mari :) Cu toate acestea iti ofera ceva imbatabil in Sinaia - raport calitate pret excelent, impreuna cu o pozitionare perfecta in centrul orasului.
Astfel, as dori sa punctez urmatoarele, ca adaugiri la povestirile precedente:
- sunt mai multe tipuri de camere duble, pe care nu le poti alege decat daca stii la ce sa te astepti - in aripa stanga a hotelului sunt mult mai austere... se stie ca ce este pe spate nu are balcon. Recomand aripa dreapta, etaj cat mai inalt... privelistea este superba
- micul dejun bun, chiar foarte bun: 3 tipuri de cafele, statie de omlete, de waffles, clatite cam de toate. Plus sucuri de fructe destul de bune. Primeste o nota mare, niciodata nu trebuia sa strigi dupa chelneri, erau foarte prompti
- lobbyul arata bine, e placut, au cockteiluri foarte bune
- discutiile pe mail cu reprezentantii hotelului au fost destul de greu de purtat, asta poate fi imbunatatit cu siguranta
- Centru SPA de nota 7, 8 / 10. Adica este chiar punctul forte al hotelului. Piscina semiolimpica, sezlonguri destule, apa incalzita, jacuzzi puternic si functional (mare lucru la hotelurile de pe la noi, serios!). La fel, saunele, functionale, curate... Un centru manageriat asa cum trebuie.
La minusuri:
- hotelul va avea nevoie in curand de o serie de mici renovari pe ici pe colo (vopsele, var, schimbat usi etc), inca nu e ff deranjant, dar se simte nevoia in mod cert.
- nu exista inca o solutie de a ajunge la centrul spa fara a tranzita tot lobbyul
- nu exista rampe de acces pt persoanele cu dizabilitati
Ca si concluzie, recomand cu drag acest hotel pentru Sinaia, in primul rand pentru serviciile bune oferite si faptul ca e ultra central, cu acces facil oriunde (restaurante, partii etc).
Ma bucur ca nu au scazut standardele in timp. Fireste, daca dorim sa fim foarte critici, am putea scrie pagini intregi de minusuri. Raportul insa calitate pret este unul excelent.

Stana Regala

Stana Regala - poate fi ceva deosebit de frumos!


Sunt multe pareri pro si contra cu privire la acest restaurant... Am sa incerc sa va conving sa ii dati o sansa totusi pentru ca poate fi o adevarata placere, atat drumul pana acolo, cat si peisajul de care va veti bucura pe parcursul mesei.
Drumul pana la el il faceti fie cu masina (se face un drum forestier din cel catre Cota 1400, este semnalat cu afise mari, nu il puteti rata), fie pe jos (dureaza cam 1,5 h)... Oricum ar fi, peisajul e frumos, se merge numai prin padure, iar daca v-ati hotarat sa luati masina, sa nu va temeti ca este ceva greu... nici ca in palma nu e, dar nici sa te impotmolesti pe acolo... stati linistiti.
Ajunsi la restaurant, veti ramane uimiti de cat de frumoasa este poiana unde este situat. Parca e ireala, splendid loc; cu siguranta va veti indragosti de el, fie ca e iarna, fie ca e vara.
Restaurantul are o terasa afara si mai multe locuri inauntru, precum si un loc unde se gateste @live@ cu pirostrii, in mod traditional, langa terasa exterioara.
Veti gasi toata gama de mancaruri traditionale romanesti, dintre care remarc fasolea cu ciolan facuta afara, pe pirostrii cu foc de lemn, vanat, tocanite, dar si mancare internationala.
Bauturi, la fel, cam orice va doriti, inclusiv bere fara alcool (pentru cei ce vin cu masina).
Servirea a fost mult discutata aici: eu, din experientele mele petrecute in acest restaurant, pot spune ca a fost foarte buna. Nu neg ca pot exista episoade neplacute, doar ca eu nu le-am trait. Chelnerii au venit prompt, au luat comanda, au adus-o repede... ce sa spun negativ? Poate faptul ca se practica (din pacate) evaziunea fiscala, in sensul ca nu prea ti se aduce bon fiscal la masa... Eu am cerut si mi s-a livrat cu scuzele de rigoare (nu e vorba de uitat, pur si simplu patronii le spun acest lucru, dar este omniprezent in Romania, din pacate si tine si de noi sa actionam si sa cerem acel bon).
Sunt si cateva spatii de cazare acolo, camere cu semineu, dar nu am avut curiozitatea sa le vad cum arata efectiv in interior.
Concluzionand, va indemn cu toata dragostea sa mergeti la acest restaurant si sa ii dati o sansa. Eu sper sa nu va dezamageasca. Oricum ar fi, peisajul pe care il veti admira pe timpul mesei face tot efortul dvs!

Pensiunea Lidana

Un model de a face turism in Romania


Ma bucur din inima sa va spun ca aceasta pensiune este un exemplu pentru toate locatiile de 4 stele, fiind caracterizata prin eleganta, bun gust si un raport excelent calitate - pret.
Vila se gaseste la sfarsitul localitatii Vama (cum sosesti dinspre Vatra Dornei), imediat dupa un pod, se face dreapta si se merge pe un drum de tara cam 100 de m.
Are cred 7-8 camere, cu balcon, baie, restaurant si o terasa frumoasa exterioara. De asemenea, exista in fata ei o pajiste imensa unde se poate face orice (sport, plaja, etc.), precum si, undeva mai sus (se urca pe niste scari amenajate), o poiana frumoasa cu un foisor, gratar, si alte mese. Este un loc extraordinar pentru relaxare. Este ferita de galagia strazii principale si este pur si simplu inconjurata din toate partile de verdeata.
Camera in care am stat era foarte mare, baia la fel, prosoape, cosmetice, lcd pe perete, un pat matrimonial enorm si un balcon, de asemenea, foarte mare, cu vedere catre terasa exterioara si pajiste. O camera corespunzatoare unui standard de 4 stele oriunde in lume.
Masa. Exista un restaurant excelent, cu mancare bucovineana (dar si bucatarie internationala) si cu o terasa frumoasa, vedere catre padure. Pot sa spun ca tot ceea ce am comandat a fost gatit foarte bine, iar servirea fara repros. Ca preturi va pot spune ca mancarea traditionala era cuprinsa intre 20 si 25 de lei / portie, berea - 5-6 lei, vinul la sticla 20-30lei!! (Nota Bene), cafeaua 4 lei. Preturi excelente pentru calitatea servita. Fara comentarii, ireprosabil.
De la pensiune se fac cam 8 km pana la Voronet, ca idee.
O recomand din inima tuturor, nu este o cazare foarte ieftina, dar isi merita cu prisosinta banii platiti. veti primi in schimbul pretului platit tot ceea ce va asteptati la standarde superioare.
Sa speram ca vom vedea din ce in ce mai multe astfel de pensiuni sau hoteluri. Comparat cu un hotel similar de 4 stele de pe litoralul romanesc, va pot spune ca Pensiunea Lidana iese net castigatoare cam la toate capitolele.